Így készülnek a rejtélyek

Idegenvezetők vagyunk mindketten, ezért jól ismerjük a várost, az épületeit, az ezekhez tartozó történeteket. Ezek közül persze sokat megosztunk a túráinkon is. Amikor tavaly elindítottuk a Budapesti Helyszínelőket, akkor a szerepünk kicsit megváltozott, történetmesélőkből történetírók lettünk.

Amikor elkezdünk írni egy történetet, akkor igyekszünk arra törekedni, hogy legyen valamilyen kötődése a városhoz, a helyekhez, amiket annyira szeretünk. Ezért gyakran inspirálódunk valóban megtörtént esetekből, vagy ikonikus budapesti helyszínek hatnak ránk. Ezt követően viszont beindul a fantáziánk, és próbáljuk “helyszínelősre” alakítani a történetet.

Nagyon fontosak az egyes történetekben megjelenő szereplők. A karaktereket úgy építjük fel, hogy a velünk nyomozók a küldetés során minél jobban megismerjék őket, a küldetés végére akár már csak keresztnevükön szólítják őket. Fontos, hogy emellett a róluk kialakult kép dinamikusan, a történet menete során változik. Mindenki lehet gyanúsított és áldozat is, és persze az ártatlan szemlélődők is össze tudják zavarni a szálakat vallomásaikkal.

Alkalmazzuk a klasszikus krimi írás módszereit, és próbálunk minél több csavart elhelyezni a történetekben. Adott esetben kizárásos módszereket, más esetekben eldöntendő lehetőségeket használunk, ahogy a történet megköveteli.

A küldetés során minden feladat és minden részfeladat a küldetés megoldását segíti elő. Nincsenek felesleges körök, nincsenek nem a témába illő szálak, szeretnénk, ha a velünk eltöltött másfél-két óra csak a küldetésről és az aktuális bűntény felderítéséről szólna. Minden segítséget megadunk ahhoz, hogy ez egy valódi, a bűntény elkövetésének időszakát felidéző nyomozós játék legyen minden résztvevőnek.

Minden eszközt mi biztosítunk, nincs szükség okostelefonra vagy más külső segítségre, az a szándékunk, hogy mindegyik küldetés egy igazi offline nyomozós kaland legyen a résztvevőknek.

A nyomozás végére mindegyik esetben csak egy megoldás létezik, bár az a tapasztalatunk, hogy sok velünk nyomozó helyszínelő szívesen tovább gondolja a történeteket, és más megoldásokra is nyitottak vagyunk. A legjobban annak örülünk, ha a lelkesedés viszi tovább a fantáziát, és mindenki a saját vérmérséklete szerint vesz részt a történeteinkben vagy akár bonyolítja azokat.

Nyomozásra fel, ne feledjétek, hogy február végéig 20% kedvezményt adunk a küldetések árából. Itt tudtok velünk kapcsolatba lépni.

Közzétéve: bphelyszinelok

Imádjuk a rejtélyeket, és imádjuk Budapestet. Kültéri kincskeresés és nyomozás Budapesten. Legyél te is helyszínelő!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s