Nyomozófüzeteinkről

Múlt héten arról írtunk nektek posztot, hogyan működnek az élő szereplős nyomozó játékaink, most pedig bemutatjuk a nyomozófüzeteket. A nyomozófüzeteket a tőletek érkező megkeresések alapján kezdtük fejleszteni, abból a célból, hogy bármikor, a nektek megfelelő időben, kötöttségek nélkül tudjatok nyomozni, nem szükséges időpontfoglalás.

Mindegyik nyomozás egy-egy izgalmas kaland, egy bűntény felderítése a feladatotok, amihez a szövevényes történet során szemtanúk vagy ismerősök vallomásai alapján, illetve különböző nyomozati munka eredményeképpen juthattok el. Igazi nyomozóként egy igazi krimi részeseivé váltok, Budapesten vagy Szentendrén.

Sok nyomozójáték elérhető online is, nekünk azonban továbbra is az a célunk, hogy okostelefon használat nélkül, valódi offline nyomozós élményt nyújtsunk a velünk játszóknak. Minden füzetünk egyben időutazás is, ezért nagy szükség lesz a képzelőerőtökre, hogy beleéljétek magatokat a történetbe.

 1. Minden nyomozófüzetben meg kell oldanotok a központi bűntényt (ékszerrablás, gyilkosság, emberrablás)
  • feladatokat kell megfejtenetek az egyes helyszínek megtalálásához
  • a különböző helyszíneken feladványok megoldásával kaptok segítséget a bűntény felderítéséhez
  • válaszolnotok kell a küldetéskérdésekre (4-5 kérdés küldetésenként)
  • ellenőrizni tudjátok a megoldást
 2. A nyomozások általában 1,5-2 óra hosszúak, és maximum 2 vagy 3 km sétát kell tennetek a kiválasztott helyszínen (Budapest belvárosában, Balatonakarattyán vagy Szentendrén).
 3. Azt javasoljuk, hogy a füzetet tartalmazó borítékot csak a nyomozás kezdetekor nyissátok ki, hogy minél nagyobb legyen a meglepetés. Egyébként a borítékon minden hasznos információ szerepel a nyomozásról, és arról is, hol kezdjétek a nyomozást.
 4. A borítékban a nyomozófüzet mellett egyéb kellékeket is elhelyezünk, amelyek szükségesek a feladatok megoldásához, ezért mindig óvatosan nyissátok ki a borítékot!
 5. A nyomozófüzetekben találtok térképet vagy térképeket is, amik segítenek a tájékozódásban. Különböző logikai és nyelvi fejtörők (illetve legújabb rejtélyünkben a Szabadság híd rejtélyében főleg matekos feladatok) megoldásával fedhetitek fel a rejtélyt, egyéb ismeretre vagy alaptudásra nincs szükségetek. Fontos azonban, hogy a füzetben a meghatározott sorrendben haladjatok előre, nehogy kimaradjon valamilyen fontos részlet vagy információ.
 6. A füzetben és a helyszíneken minden információ elérhető a feladatok megoldásához és a rejtély felgöngyölítéséhez. Mégis előfordulhat, hogy segítségre van szükségetek, ez a nyomozófüzetben megtalálható, a nyomozás során bármelyik pillanatban igénybe tudjátok venni.
 7. Nincs létszámkorlát, annyian játszotok együtt, ahányan csak szeretnétek, de mi azt gondoljuk, hogy 4-5 fő tud hatékonyan együttműködni. Az együttműködés a nyomozás során különleges fontossággal bír, mindig törekedjetek a csoportmunkára és a feladatok megosztására!
 8. A nyomozófüzeteket 4.900 Ft-ért tudjátok megrendelni online, kártyás vagy átutalásos fizetéssel, postai kézbesítéssel. Jelenleg megvásárolható az 1-2-3 Gyilkosságok, a Kávéházi Rejtély, a Könyvelő Halála, a Szabadság híd rejtélye, a Szépművészeti küldetés, az Akarattyai Küldetés és a Szentendrei Festő Rejtélye nyomozófüzet.
 9. Mi sem vagyunk tökéletesek, mi is hibázunk, ha hibát találtok a füzetben vagy a küldetésben, jelezzétek nekünk, és következő küldetésetek foglalásánál 50% kedvezményt kaptok 🙂
 10. Több rejtélyünk megírása során egy régi, Budapesten történt bűneset inspirált minket, de minden történetünk egyedi, és a Budapesti Helyszínelők saját szellemi terméke.
 11. Egyszerre több nyomozófüzet is vásárolható, ezen a linken.
 12. Az 1-2-3 Gyilkosságok és a Szépművészeti Küldetés immár angol nyelven is megvásárolható.

Reméljük, készen álltok a nyomozásra, rendeljetek rejtélyt, vagy lépjetek velünk kapcsolatba!

Budapesti Helyszínelők Nyomozófüzetek
Budapesti Helyszínelők Nyomozófüzetek

Közzétéve: bphelyszinelok

Imádjuk a rejtélyeket, és imádjuk Budapestet. Kültéri kincskeresés és nyomozás Budapesten. Legyél te is helyszínelő!

Nyomozófüzeteinkről” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s